Forvarm ovnen ved 225 grader.
Skrub græskaret og skyld det grundigt. Flæk græskaret, kassér kernerne og skær tynde skiver, på den korte led, i græskaret, ca. 2/3 ned. Man kan lægge græskaret mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.
Læg græskarene på en bageplade, dækket med bagepapir. Pensl dem med 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag græskaret i ca. 30 min, indtil de får en flot gylden overflade og er bløde helt ind til midten.
Krydr fisken med salt på begge sider og læg på en bageplade, dækket med bagepapir og kom den i ovnen, under pladen med græskar, ca. 15 min før græskaret er færdigt.
Bland 1 spks. olivenolie, 1/2 spks. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt og peber pr. person i en skål.
Pil bladene fra stokken på salaten, skyl dem grundigt sammen med purløget og æblet og afdryp for vand. Riv salaten i mindre stykker, hak purløget så fint som muligt og skær æblet i grove tern.
Vend salaten i dressingen lige før servering og riv fetaen i mindre stykker henover.
Hæld yoghurten i en skål og krydr den med salt.
Dryp den saltede yoghurt henover græskaret og servér den sammen med fisken og salaten.
Kundekommentarer ()