Kom artiskokkerne i en gryde, og hæld vand i, indtil det dækker. Lad artiskokkerne koge i ca. 20 min.
Pil hvidløgene, og overfør dem til en pande med 1 spsk. olie pr. person. Lad fedene simre i ca. 4 min. uden at tage farve, men så olien får smagen af hvidløg.
Skyl tomaterne, og halvér dem. Kom dem i panden, lad dem stege i ca. 5 min., og vend dem undervejs uden at ødelægge dem for meget.
Sæt vand over at koge til pastaen.
Skyl basilikummen grundigt, afdryp den for vand, og pluk bladene fra stilken.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Mos tomaterne med en ske, så de afgiver væsken. Tilsæt basilikummen og lidt vand fra pastakogningen.
Kom pastaen i sovsen, og rør godt rundt, så al pastaen bliver sovset ind. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Servér pastaretten med artiskokkerne.
Dyp det nederste af artiskokbladene i det kolde smør, og spis dem sammen med pastaretten.
Kundekommentarer ()