0
Hønsefrikasse med majs, spidskål og dild

Hønsefrikasse med majs, spidskål og dild

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelårbouillon
1 min.
Kyllingen

Sæt en kasserolle med 3 dl vand pr. person over at koge, og opløs bouillonen heri. Tilsæt kyllingen, og lad det simre i ca. 20 min.

kartofler
3 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

majsspidskålærter i bælgdild
10 min.
Grøntsagerne

Skyl dilden, dryp den godt af, hak bladene groft, og læg til side til anretning. Læg stilkene i gryden til kartoflerne.

Bælg ærterne (bemærk angivet vægt er incl. bælg), skræl majsen og skær frugten fra kolben. Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.

olivenolie, ekstra jomfruhvedemel
20 min.
Frikasséen

Tag kyllingen op af bouillonen, og læg den til side. Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.

Tilsæt 1 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt kyllingen og grøntsagerne. Lad retten simre i ca. 3 min., indtil kålen er blevet mør.

30 min.
Anretning

Servér frikasséen med de kogte kartofler, og top med dild.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.