Sæt en kasserolle med 3 dl vand pr. person over at koge, og opløs bouillonen heri. Tilsæt kyllingen, og lad det simre i ca. 20 min.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Skyl dilden, dryp den godt af, hak bladene groft, og læg til side til anretning. Læg stilkene i gryden til kartoflerne.
Bælg ærterne (bemærk angivet vægt er incl. bælg), skræl majsen og skær frugten fra kolben. Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker.
Tag kyllingen op af bouillonen, og læg den til side. Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt kyllingen og grøntsagerne. Lad retten simre i ca. 3 min., indtil kålen er blevet mør.
Servér frikasséen med de kogte kartofler, og top med dild.
Kundekommentarer ()