
Kom kyllingen i en gryde med skindsiden nedad, og varm den langsomt op ved middelhøj varme. Lad kyllingen stege i sit eget fedt, imens grøntsagerne forberedes.
Skræl gulerødderne, pil selleristænglerne fra hinanden, og skyl dem grundigt sammen med rosmarinen.
Hak gulerødderne og sellerien groft.
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.
Kom grøntsagerne (ikke rosmarinen) ved kyllingen, og steg videre i 5 min. Hæld vand og bouillon i, indtil det dækker retten, og lad det simre i ca. 30 min., indtil kyllingen falder fra benet. Smag til med salt og peber.
Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene sammen med rosmarin på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.
Kog pastaen som angivet på pakken. Sigt efterfølgende vandet fra, og kom pastaen i hønsekødssuppen lige før servering.
Servér suppen med croutonerne og creme fraichen.
Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn.
Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften