0
Hønsekødssuppe med fregola sarda, rosmarinstegte croutoner og creme fraiche

Hønsekødssuppe med fregola sarda, rosmarinstegte croutoner og creme fraiche

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Kyllingen

Kom kyllingen i en gryde med skindsiden nedad, og varm den langsomt op ved middelhøj varme. Lad kyllingen stege i sit eget fedt, imens grøntsagerne forberedes.

bladsellerigulerodhvidløgrosmarin
3 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, pil selleristænglerne fra hinanden, og skyl dem grundigt sammen med rosmarinen.
Hak gulerødderne og sellerien groft.

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.

grøntsags bouillon
10 min.
Suppen

Kom grøntsagerne (ikke rosmarinen) ved kyllingen, og steg videre i 5 min. Hæld vand og bouillon i, indtil det dækker retten, og lad det simre i ca. 30 min., indtil kyllingen falder fra benet. Smag til med salt og peber.

store pita / somun
15 min.
Croutonerne

Skær pitabrødet i grove tern. Rist ternene sammen med rosmarin på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir.

Fregola sarda
20 min.
Fregola Sarda

Kog pastaen som angivet på pakken. Sigt efterfølgende vandet fra, og kom pastaen i hønsekødssuppen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér suppen med croutonerne og creme fraichen.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?