0
Hoisin laks med hvidløgsris, ærter og agurke-sesamsalat

Hoisin laks med hvidløgsris, ærter og agurke-sesamsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Stegte hvidløgsris er en klassiker fra det Filippinske køkken. Hele tricket er at bruge kolde ris fra dagen før, og så lave en aromatisk hvidløgs olie ved at stege hvidløgene i rigelig olie ved lav varme, til de begynder at dufte. Det smager fantastisk, og er en genial måde at bruge ris fra dagen før.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris, basmati
0 min.
Ris

Kog risene i en gryde med så meget vand, at der står vand over risene svarende til et fingerled. Husk at salte vandet. 

Kog i 4-5 min., og sluk straks. 

hoisinsaucetamari/soyahvidløg
1 min.
Marinade

Pil 2 hvidløgsfed pr. kuvert. Hak det ene fed fint, og pres det andet i en lille skål.

Bland det pressede hvidløg med hoisin sauce og halvdelen af soyaen.

ASC laks med skind
3 min.
Laks

Dyp laksen tør med køkkenrulle, og kom salt på skindsiden.

 Kom hoisin-marinaden på kødsiden af fisken.

tamari/soyaagurkbabyspinatsesamfrø
4 min.
Sesam salat

Halver agurken på langs, og skær den derefter i halvmåner.

Vend dem med resten af soyaen og 1/2 tsk. eddike pr kuvert, og smag til med salt og peber. Vend spinat i, og drys med sesamfrø.

7 min.
Stegning

Tag en stor non-stickpande til laksen, tænd på middelhøj varme, og kom lidt olie på.

Læg laksestykkerne på med skindsiden nedad, og steg dem i 5-8 min.

hvidløgærter, frost
9 min.
Hvidløgsris

Dræn risene, og skyl dem under koldt vand. Lad dem stå og dræne i en si. 

Sæt en ny pande eller wok over ved middelhøj varme, og tilsæt 1-2 spsk. olie pr. kuvert.

Tilsæt hakket hvidløg, og steg, indtil de begynder at dufte og få en smule farve.

Tilsæt risene, og lad dem stege sammen med den skønne hvidløgsolie i 1 min.

Tilsæt ærterne samt lidt salt og peber, og steg i yderligere 2 min. Smag til, og sluk for varmen. 

 

14 min.
Laks

Efter 5-8 min. vendes laksestykkerne forsigtigt, og steges i yderligere 1 minut med kødsiden nedad.

 

20 min.
Anretning

Anret hvidløgsris i bunden af en skål, og top med hoisin-stegt laks på, frisk agurk- og sesamsalat og de sidste sesamfrø.  

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?