0
Hokkaido græskarsuppe med lime og chipotle, dertil friterede salvieblade og oste-gratineret ciabatta

Hokkaido græskarsuppe med lime og chipotle, dertil friterede salvieblade og oste-gratineret ciabatta

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Suppe
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

chipotle flagerhokkaido græskarcreme fraiche 38%hvidløggrøntsagsbouillonzittauerløglime
1 min.
Hokkaido græskarsuppe

Tænd ovnen på 225 grader.

Flæk græskarret og fjern indmaden - skær kødet i rustikke stykker (du behøver IKKE skrælle det). Skræl og pil skalotteløg og hvidløg, og del dem i rustikke stykker.

Kom det hele i en stor gryde med en generøs portion god olivenolie. Krydr med salt og peber samt et par salvieblade og sautér det grundigt af, uden det tager farve. Kom ca. halvdelen af chipotle chillien på (pas på den er semi-hot) og rist det igennem i 2 min. 

Tilsæt vand (2,5-3 dl pr. pers.) og urtebouillon, (kan du lide en suppe med mere dybde, kan du erstatte med, eller tilføje hønsebouillon) kog op, og lad suppen simre i 20 min.

Blend suppen til en cremet konsistens med halvdelen af creme fraichen og en lille klump kold smør (smør kan udelades, men det smager altså pokkers godt!).

Sigt evt. suppen, og smag den til med salt og peber og masser af limesaft.

salvie
25 min.
Friterede salvieblade

Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena*, 3 spsk. hvedemel, 1/2 tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Pluk bladene af salvien, og dyp dem i den tykke dej. Læg bladene direkte i en lille gryde med varm neutral olie.

Fritér, til bladene er sprøde og gyldne. Dryp dem af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

* Har du ikke maizena, kan du erstatte med kartoffelmel. Har du ingen af delene, bruger du bare ren hvedemel. 

ciabattaRevet cheddarcreme fraiche 38%chipotle flagerpecorino romano
30 min.
Oste-gratineret ciabatta

Bag ciabattabrødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-10 minutter. 

Skær brødet i skiver lige under en cm tykke. Smør et tyndt lag creme fraiche ovenpå hvert brød, og krydr med lidt salt samt det sidste chipotle chili

Fordel det revede cheddar og revet pecorino over brødene, dryp med lidt god olivenolie, og gratinér ostebrødene i den 225 grader varme ovn, til osten er gylden og lækker. 

45 min.
Anretning

Som vist på billedet med friterede salvieblade på toppen af suppe og brød. Har du lidt creme fraiche til overs så kom en lille klat i suppen. Har en en klat yoghurt eller skyr i køleskabet funker det også godt.

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?