Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær græskarret over, skrab kernerne ud med en ske, og skær græskarret i skiver. Befri græskarkødet fra skrællen.
Hak løg og hvidløg, og skær tomaterne i halve.
Hak nødderne groft.
Pluk timian ud i blade.
Dræn kikærterne, hæld dem i en sigte, og skyl dem godt under rindende vand.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en gryde, steg den friske rosmarin i 2 min., og steg løget i rosmarinolien, til det tager lidt farve.
Tag rosmarinkvisten op af gryden, og kasser den.
Hæld 2,5 dl. vand pr. person, grøntsagsbouillon, hvidløg, tomater og græskarkød i gryden sammen med salt og peber. Lad suppen stå og simre i cirka 20 min., til græskarret er mørt.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, så den er klar til fisken.
Blend suppen, og lad den stå og småsimre i endnu 10 min. Tilsæt lidt mere vand, hvis suppen er for tyk, og smag til med harissa, salt og peber.
Læg fisken på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad.
Skær æblet i terninger, og bland dem sammen med drænede kikærter, hasselnødder, timianblade efter smag, salt og 1/2 spsk. olie i en skål. Læg blandingen oven på fisken, og bag den i ovnen i 15-20 min.
Smag suppen til med salt og peber, og server den sammen med fisken med kikærte-æbleknas.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften