0
Honning-soya grillet svinenakke med kogte majs og nye kartofler

Honning-soya grillet svinenakke med kogte majs og nye kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af gristamari/soya
1 min.
Kød

Pil hvidløget, og hak det fint. Bland det med soyaen, 1 tsk. eddike og 1/2 spsk. honning pr. person. Smør det ud på overfladen af kødet, og sæt kødet side til senere.

gulerodrødløg
10 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 225 grader. Skrub gulerødderne, skyl dem grundigt, og flæk dem i kvarte. Flæk løget på midten, og pil skrællen af. Spred løg og gulerødder ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend 1 spsk. olie pr. person rundt i løg og gulerødder, og krydr med salt. Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne har fået godt med farve og er møre.

kartoflermajs
20 min.
Kartofler og majs

Sæt to kasseroller med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne efter behov under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

Pil skrællen af majsen, og lad den simre i 8-10 min.

30 min.
Kød

Læg kødet henover grøntsagerne, der er i ovnen, og bag dem med de sidste 7-8 min., indtil kødet har en flot gylden overflade og er gennemstegt.

40 min.
Anretning

Servér kødet og de bagte grøntsager med kartoflerne og majsen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?