0
Team DK Honningstegt svinekotelet med vinterkål og picalilly dressing

Team DK Honningstegt svinekotelet med vinterkål og picalilly dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kotelet af grissalthonning
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på begge sider, smør det med lidt honning, og gem det til senere. 

polentamelsødmælk
5 min.
Polentaen

Kom 600 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 120 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Tilsæt mælken til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

Piccalillyolivenolie, ekstra jomfrusort peber
15 min.
Picalilly-dressing

Hæld picalilly'en i en skål, tilsæt 2 tsk. olivenolie og 1/4 spsk. eddike pr. person, og smag til med salt og peber. 

grønkålsavoykål
20 min.
Kålet og kødet

Skyl kålet grundigt, og afdryp det for vand. Pil grønkålsbladene fra stokken i mundrette stykker, og skær ligeledes savoykålet i mundrette stykker. 

Varm to pander op - en ved høj varme og den anden ved middelhøj. Når den ene pande er rygende varm, steges kålet i 1 tsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., og krydres med salt. 

Når den anden pande er varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Lad det hvile lidt, før det skæres i tykke skiver.

 

30 min.
Anretning

Fordel polentaen i dybe tallerkener, anret kødet og kålet henover, og top med picalilly dressingen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4058 kjl/970 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,79 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
29,8 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
49,4 g