0
Honningstegt svinekotelet med vinterkål, ristede mandler og picalilly dressing

Honningstegt svinekotelet med vinterkål, ristede mandler og picalilly dressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kotelet af grissalthonning
1 min.
Kød

Krydr kødet med salt på begge sider, smør det med lidt honning, og gem det til senere. 

polentamelsødmælk
5 min.
Polenta

Kom 200 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 40 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Tilsæt mælk til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt. Polentamel suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

mandler
10 min.
Nødder

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Piccalilly, remoulade puréolivenolie, ekstra jomfrusort peber
15 min.
Picalilly-dressing

Hæld picalilly i en skål, tilsæt 1/2 spsk. olivenolie og 1/4 spsk. eddike pr. person, og smag til med salt og peber. 

grønkålsavoykål
20 min.
Kål og kød

Skyl kål grundigt, og afdryp det for vand. Pil grønkålsblade fra stokken i mundrette stykker, og skær ligeledes savoykål i mundrette stykker.

Varm to pander op - en ved høj varme og den anden ved middelhøj. Når den ene pande er rygende varm, steges kålet i 1 tsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., og krydres med salt.

Når den anden pande er varm steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side. Lad det hvile lidt, før det skæres i tykke skiver.

 

30 min.
Anretning

Fordel polenta i dybe tallerkener, anret kød og kål henover, og top med mandler og picalilly dressing.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?