0
Hotdog med coleslaw
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

æghytteostLoppefrøskallerhavregryn
1 min.
Vafler:

Bland æg, hytteost, loppefrøskaller, havregryn og et nip salt i en foodprocessor eller i en skål. Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse.

Varm vaffeljernet op, og bag vaflerne i 2-3 min., til de er lysebrune og gennembagte.

græsk yoghurt, 10%mayonnaisedijon sennephvidvinseddikeflydende honning
5 min.
Dressing:

Rør græsk yoghurt, mayonnaise, dijonsennep og følgende pr. person sammen til en dressing: 1/4 spsk. hvidvinseddike, knap 1/4 tsk. flydende honning, en knsp. salt og en knsp. peber.

Spidskål (resten fra dag 3)gulerodæblerødløgbredbladet persille
10 min.
Coleslaw:

Snit spidskål, gulerod, rødløg og persille fint. Skær æble i tynde skiver. Vend det hele sammen med dressingen til en coleslaw.

øko wienerpølser
20 min.
Pølser:

Steg pølserne på en varm pande i 3-4 min.

25 min.
Anretning:

Fordel coleslaw på en vaffel, og kom en pølse ovenpå. Fold siderne op, og spis vaffel med pølse som en hotdog.

Hvis der er coleslaw tilovers, kan du komme lidt ovenpå pølsen eller spise den "on the side".

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
461 kcal
Fedt:
30,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,6 g
Kulhydrat:
21,2 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
24,1 g