0
Stegt torsk med græskarpure og bagt grønt

Stegt torsk med græskarpure og bagt grønt

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

sorghum
3 min.
Sorghum

Hæld sorghum i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over sorghummen. Tilsæt lidt salt, kog sorghum i ca. 20 min., og lad den efterfølgende hvile 5 min.

græskarsødmælkcitron
5 min.
Græskarpure

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl græskarret, og halvér det. Kassér kernehuset, skyl græskarret, og skær det i grove stykker. Kog stykkerne i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Sigt vandet fra (men gem det), og pisk græskarret med et piskeris eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør lidt af mælken undervejs, for at få den optimale konsistens, og suppler evt. med kogevandet. Pureen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.

Smages til med salt og citronsaft.

rødløgsavoykålsort peberkapers
15 min.
Ovnbagt grønt

Pil løget, og skyl kålen grundigt. Flæk løget i kvarte, og skær kålen i grove strimler. Fordel begge dele ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend det hele med 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.

Bag grøntsagerne i ca. 10 min., og vend dem efterfølgende sammen med sorghum og kapers. Smag til med salt, peber og citronsaft.

mandler
20 min.
Mandlerne

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme, til kødet begynder at få en mælkehvid farve.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut.  

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Fordel græskarpureen i bunden af en tallerken, og anret fisken og grøntsagerne henover. Top med mandlerne.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2703 kjl/646 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
57 g
heraf sukkerarter:
18 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
34 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?