0
Pizza med spicy Ventricina, ananas, parmesan og basilikum

Pizza med spicy Ventricina, ananas, parmesan og basilikum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejsalame ventrizina piccanteananas i stykkerPizzasaucemozzarella i tern (Fior di latte)basilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse

Tag pizzadejen ud af køleskabet, gerne en 1/2 time før brug.

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Dryp ananas af i en sigte

Riv parmesanen, og sæt den til side. 

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud. Brug rigeligt mel både over og under dejen, gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu pizzasaucen i et jævnt lag på pizzaerne, fordel derefter salame ventrizina piccante, ananas og fior de latte (mozzarella) derpå, og drys med basilikum.

krydr med salt og peber, og top med revet parmesan (brug det halve her)

15 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen eller grillen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.

25 min.
Anretning

Drys det sidste parmesan over pizzaerne.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Hvad med også at prøve?

Pizza Kassen

Her er huskokkens bud på den perfekte pizzakasse med alle ingredienser til 4 super lækre pizze – klar på 20 minutter! 100% økologisk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?