0
Hvide asparges i blanquette sauce med nye spidskål og surdejsbrød

Hvide asparges i blanquette sauce med nye spidskål og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvide asparges
1 min.
Kog aspargeserne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kom aspargeserne i det kogende vand, og skru ned for blusset, så vandet kun lige simrer.

Lad aspargeserne simre i 4-5 min., indtil de er blevet møre.

Tag dem op af vandet, og hold dem lune indtil servering.

spidskålcitron
10 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Flæk kålen i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 4 min., indtil de får godt med farve. Steg den anden flade side på kålen på samme måde.

Krydr kålen med salt, peber og citronsaft.

æg2bouillon (grøntsags)creme fraiche 18%smør
15 min.
Lav sovsen

Opløs smør og bouillon i 1/2 dl. kogende vand pr. person.

Knæk ægget og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme fraichen. Blend æg og creme fraiche med en stavblender, og hæld den varme bouillon-smør i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens.

Varm sovsen op i en gryde over lav varme og konstant omrøring. Smag til med salt.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Rist bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Anret kål og asparges på en tallerken, og hæld sovsen henover. Servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?