Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Kom aspargeserne i det kogende vand, og skru ned for blusset, så vandet kun lige simrer.
Lad aspargeserne simre i 4-5 min., indtil de er blevet møre.
Tag dem op af vandet, og hold dem lune indtil servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Flæk kålen i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 4 min., indtil de får godt med farve. Steg den anden flade side på kålen på samme måde.
Krydr kålen med salt, peber og citronsaft.
Opløs smør og bouillon i 1/2 dl. kogende vand pr. person.
Knæk ægget og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme fraichen. Blend æg og creme fraiche med en stavblender, og hæld den varme bouillon-smør i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens.
Varm sovsen op i en gryde over lav varme og konstant omrøring. Smag til med salt.
Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.
Anret kål og asparges på en tallerken, og hæld sovsen henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()