0
Hvilling med bagte jordskokker og frisk salat med æble og kota

Hvilling med bagte jordskokker og frisk salat med æble og kota

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Mælk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvillingfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær fisken i portionsstykker, og læg dem i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten uden mellemrum mellem stykkerne. Krydr fisken med salt på begge sider.

jordskokkerbagekartofler
5 min.
Bag knoldene

Dæk en bradepande med bagepapir.

Halvér jordskokkerne, og skær kartoflerne i grove stykker.

Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag knoldene i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i knoldene undervejs for en jævn stegning.

æblesalatcherry- eller blommetomater
15 min.
Forbered salaten

Pluk blade fra stokken på salaten, og skær æble og tomat i mindre stykker. Kom tomatstykkerne i en stor skål, og krydr med salt og peber.

25 min.
Bag fisken

Skru ovnen ned på 140 grader.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i 5-6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

balsamicoKota-ost
25 min.
Rør vinaigretten

Kom 1 tsk. olivenolie og balsamico pr. person i skålen med tomater.

Lige før servering vendes salat og æble i. Top med brud af kotaen. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med knoldene og salaten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
15,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
73,2 g
heraf sukkerarter:
15,5 g
Kostfibre:
10,4 g
Protein:
35,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?