Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i små tern, skær tomaterne i kvarte, og riv squashen groft.
Kom de sorte bønner op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Varm 1/2 spsk. olie på en pande, og svits løg, hvidløg, grøn peberfrugt og krydderiet i 4-5 min. Tilsæt så de hakkede tomater, tomatpuré, tomater, revet squash, sorte bønner, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag, og lad sovsen simre med låg på i 5 min.
Skær osten ud i små stykker.
Lav en fordybning pr. person i sovsen med en ske, slå æggene ud i fordybningerne, og drys med ost. Kog sovsen videre i 10-15 min., gerne med låg på, eller indtil æggehviderne er hvide og faste.
Skær rød peberfrugt og bladselleri i stave, og pluk koriander ud i blade.
Spis Huevos Rancheros pyntet med koriander, og spis stave af bladselleri og peberfrugt til.
Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.
Kommentarer og forslag til opskriften