Skyl risen i rigeligt vand, for at fjerne stivelsen, så risen ikke bliver grødet. Få risen op at koge i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger røres der én enkelt gang i risen og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet, efter ca. 5-10 min slukkes blusset. Lad risen hvile med låg på i 5 min. før brug.
Skær fisken i mundrette chunks, krydr den med salt og kom den i en skål.
Pil hvidløget og skræl ingefæren, riv begge dele på den fine side af et rivejern og tilsæt til fisken. Hæld fløden ned i fisken sammen med tomatpure, garam marsala, 1/2 tsk. sukker pr. person og citronsaften og bland godt rundt. Gem til senere.
Pil løget og skræl guleroden. Hak begge dele groft.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg gulerod og løg i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. under omrøring. Kom flødeblandingen i gryden og varm den stille og roligt op i ca. 5 min., indtil sovsen har fået en cremet konsistens og smagen er dyb og rund. Smages til med salt og peber.
Servér risene med karryretten.
Kundekommentarer ()