0

Italiensk blomkål

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter, og skær peberfrugten i strimler. Kog blomkålsbuketterne 3 min. i letsaltet vand, så de stadig har bid og skyl godt i koldt vand. Bland blomkålsbuketterne med peberstrimler, rapsolie, rødvinseddike og oregano. Krydr med salt og peber og lad salaten trække mindst 30 min.

Tilsæt oliven og kapers, drys godt med hakket persille og server salaten sammen med spegeskinke skåret i papirtynde skiver .

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.