0
Italienske kødboller i grøn krydret tomatsovs & broccoliris

Italienske kødboller i grøn krydret tomatsovs & broccoliris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Fløde, Havre

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

italiensk kødbollekrydderiløghvidløggrøn squashflåede og hakkede tomatertomatpuréfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Tomatsovsen

Hak løg og 2/3 af hvidløg til tomatsovsen fint, og riv squashen på et rivejern.

Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en varm gryde, og svits løg, hvidløg og halvdelen af krydderiet ved høj varme i et minuts tid.

Kom hakkede tomater, revet squash, tomatpuré, fløde og 2,5 dl. vand pr. person i gryden, og lad retten simre i 15-20 min. Smag til med salt og peber.

hakket svinekød 6-9%italiensk kødbollekrydderirødløghvidløghavregryn
15 min.
Kødbollerne

Hak rødløg og den sidste 1/3 hvidløg fint, og rør begge dele sammen med kødet. Tilsæt den sidste halvdel af krydderiet og 1/2 spsk. havregryn pr. person, og smag til med salt og peber.

Kom 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande, form 4 små kødboller pr. person, og steg dem på alle sider.

Når kødbollerne er stegt færdige, kommes de i tomatsovsen og simrer med retten de sidste 5 min.

broccolibasilikum
30 min.
Tilbehør og topping

Hak basilikum groft.

Kør broccolien til broccoliris i en foodprocessor. 

Ønsker du ikke broccolirisene rå, kan de overhældes med kogende vand i et minut i en skål, og derefter drænes i en sigte.

40 min.
Anretning

Kom 1 portion broccoliris på hver tallerken sammen med tomatsovs og 4 kødboller.

Top med friskhakket basilikum.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Næringsindhold pr. person:

Energi:
368 kcal
Fedt:
17,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
13,3 g
heraf sukkerarter:
8,1 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
36,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?