Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og 2/3 af hvidløg til tomatsovsen fint, og riv squashen på et rivejern.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en varm gryde, og svits løg, hvidløg og halvdelen af krydderiet ved høj varme i et minuts tid.
Kom hakkede tomater, revet squash, tomatpuré, fløde og 2,5 dl. vand pr. person i gryden, og lad retten simre i 15-20 min. Smag til med salt og peber.
Hak rødløg og den sidste 1/3 hvidløg fint, og rør begge dele sammen med kødet. Tilsæt den sidste halvdel af krydderiet og 1/2 spsk. havregryn pr. person, og smag til med salt og peber.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande, form 4 små kødboller pr. person, og steg dem på alle sider.
Når kødbollerne er stegt færdige, kommes de i tomatsovsen og simrer med retten de sidste 5 min.
Hak basilikum groft.
Kør broccolien til broccoliris i en foodprocessor.
Ønsker du ikke broccolirisene rå, kan de overhældes med kogende vand i et minut i en skål, og derefter drænes i en sigte.
Kom 1 portion broccoliris på hver tallerken sammen med tomatsovs og 4 kødboller.
Top med friskhakket basilikum.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kundekommentarer ()