Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak løg og 2/3 af hvidløg til tomatsovsen fint, og riv squashen på et rivejern.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en varm gryde, og svits løg, hvidløg og halvdelen af krydderiet ved høj varme i et minuts tid.
Kom hakkede tomater, revet squash, tomatpuré, fløde og 2,5 dl. vand pr. person i gryden, og lad retten simre i 15-20 min. Smag til med salt og peber.
Hak rødløg og den sidste 1/3 hvidløg fint, og rør begge dele sammen med kødet. Tilsæt den sidste halvdel af krydderiet og 1/2 spsk. havregryn pr. person, og smag til med salt og peber.
Kom 1/4 spsk. olie pr. person på en varm pande, form 4 små kødboller pr. person, og steg dem på alle sider.
Når kødbollerne er stegt færdige, kommes de i tomatsovsen, og simrer med retten de sidste 5 min.
Hak basilikum groft.
Kør broccolien til broccoliris i en foodprocessor.
Ønsker du ikke broccolirisene rå, kan de overhældes med kogende vand i et minut i en skål, og derefter drænes i en sigte.
Kom 1 portion broccoliris på hver tallerken sammen med tomatsovs og 4 kødboller.
Top med friskhakket basilikum.
Italienske kødbollekrydderi indeholder:
30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili
Kommentarer og forslag til opskriften