0
Italienske linser med krydret pølse, creme fraiche og tomatsalsa

Italienske linser med krydret pølse, creme fraiche og tomatsalsa

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Italienske nytårslinser er en ret min familie og jeg ofte spiser lige efter nytår. Det er en tradition i Italien at spise denne ret efter nytår, da antallet af linser man kan spise, vil vise den rigdom man vil tjene i det nye år. Personligt spiser jeg den primært, fordi den bare smager hammer godt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linseritaliensk kødbollekrydderi
0 min.
linser

Skyl linserne,og sæt dem over i en gryde med rigeligt vand, salt og halvdelen af det italienske kødbollekrydderi.

Bring gryden i kog, og lad linserne koge i ca. 10 min.

grillpølse med chili og koriander fra Bodebjerggulerødderrødløg
1 min.
Pølser og løg

Skær pølserne i mundrette stykker.

Pil og rens rødløgene. Skræl og skyl gulerødder.

På et nyt skærebræt, skær halvdelen af løget ud i fine tern, og gem den anden halvdel til tomatsalsa. Skær gulerødder i mundrette bidder. Du kan evt. skære nogen af dem til stave til at servere på siden. 

grillpølse med chili og koriander fra Bodebjergrødløggulerødderitaliensk kødbollekrydderi
4 min.
Stegning

Tag en ny stor gryde, og sæt den over ved middelhøjvarme. Tilsæt lidt olie, og steg pølserne i 2-3 min., til de tager let farve.

Skru ned til middelvarme, og kom resten af krydderiet, hakkede løg og gulerødder i, og sauter i yderligere 2-3 min..

Tilsæt evt. en sjat hvidvin for ekstra smag, hvis du har. 

8 min.
Linser

Imens drænes linserne for kogevandet, men gem ca. 1 dl. af vandet pr. kuvert. Kom linserne i gryden med pølserne, og tilføj kogevandet, så linserne akkurat er dækket. Hvis der ikke er nok kogevand, spæder du blot op med lidt ekstra vand. Lad det hele småsimre i yderligere 5 min. under låg.

rødløgtomater
10 min.
Tomatsalsa

Skyl og hak tomater i grove tern. Skær det andet pillede rødløg ud i fine små tern.

Vend tomater og løg med lige dele olivenolie og eddike, lidt sukker, salt og peber. Smag til.

creme fraiche 18%bredbladet persille
13 min.
Tilsmagning

Skyl og hak persille groft. 

Vend halvdelen af persillen i linsegryden.

Smag linserne til, og kom lidt af creme fraichen i, for at gøre retten lidt cremet og syrlig.

creme fraiche 18%bredbladet persille
20 min.
Anretning

Server linsegryden ved bordet med en klat creme fraiche til, resten af den hakkede persille og den friske tomat salsa.

– Husk at tælle linserne du spiser. Det siger noget om den rigdom, du vil indbringe i det kommende år!

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?