0
Japansk gyodon med svinekotelet, forårsløg og æg

Japansk gyodon med svinekotelet, forårsløg og æg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

På trods af, at den er et meget ubeskrevet blad i resten af verden, er Gyodon en af de mest populære retter i det japanske køkken. En simpel ret bestående af ris og en sovs baseret på bløde løg, kød og æg. Æggene skal først i retten helt til sidst, så sovsen bliver cremet og flyder ned gennem risene. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgforårsløgingefærspidskål
1 min.
Grøntsagerne

Pil løget og forårsløget, og skær dem i tynde skiver. Den grønne del af forårsløget hakkes fint, og gemmes til anretning (løgene kan evt. lægges i koldt vand, hvis man foretrækker, at de ikke smager for skarpt).

Skyl spidskålet grundigt, og skær det i mundrette stykker.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern.

ris
10 min.
Risene

Skyl risene i rigeligt vand, for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl letsaltet vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min., slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.

vietnamesisk Pho krydderikotelet af grisæg2tamari/soya
15 min.
Gyodon

Sæt en pande med 1/2 dl vand pr. person, soyaen, krydderiblandingen og 1 tsk. sukker pr. person over at koge. Tilsæt løg- og forårsløgsskiverne, og lad dem simre under låg i ca. 5 min.

Skær kødet i tynde skiver, kom det i panden, og lad det simre yderligere 3 min.

Tilsæt kålet og ingefæren, og lad retten simre 2 min. mere. Skru helt ned for blusset, og slå æggene ud i retten. Rør godt rundt, indtil sovsen begynder at blive cremet af æggene. Æggene må endelig ikke få for meget, så sluk hellere for varmen for tidligt end for sent. Smag til med salt og peber, og overfør retten henover risene.

30 min.
Anretning

Servér retten i dybe skåle, og top med forårsløg. 

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?