Skræl jordskokkerne, pil løget og varm en gryde op ved middel varme. Man kan skære grøntsagerne i mindre stykker, hvis man ønsker kortere tilberedningstid.
Smelt smøret i gryden og brun grøntsagerne i 5 min. under omrøring. Jo mere man lader grøntsagerne karamellisere, des sødere bliver retten.
Hæld 2 dl vand pr. person over jordskokkerne sammen med bouillonen, kom låg på gryden og lad retten simre ca. 20 min til grøntsagerne er helt møre.
Rist hasselnødder på en tør pande under omrøring til de får en gylden farve og tag dem af varmen.
Skær pitabrødet i grove tern og rist det på panden under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person til det får en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.
Skyl dilden, afdryp den for vand og hak den groft.
Blend suppen til en cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.
Hæld suppen op i skåle og top med nødder, croutoner og urter.
Kundekommentarer ()