0
Jordskokkesuppe med dild, hasselnødder og pitabrødscroutoner

Jordskokkesuppe med dild, hasselnødder og pitabrødscroutoner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerløgurtebouillon
1 min.
Suppen

Skræl jordskokkerne, pil løget og varm en gryde op ved middel varme. Man kan skære grøntsagerne i mindre stykker, hvis man ønsker kortere tilberedningstid.

Smelt smøret i gryden og brun grøntsagerne i 5 min. under omrøring. Jo mere man lader grøntsagerne karamellisere, des sødere bliver retten.

Hæld 2 dl vand pr. person over jordskokkerne sammen med bouillonen, kom låg på gryden og lad retten simre ca. 20 min til grøntsagerne er helt møre.

hasselnøddekernerstore pita / somunoliesalt
15 min.
Nødder og croutoner

Rist hasselnødder på en tør pande under omrøring til de får en gylden farve og tag dem af varmen.

Skær pitabrødet i grove tern og rist det på panden under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person til det får en gylden overflade. Krydr med salt og overfør til fedtsugende papir.

dild
25 min.
Dilden

Skyl dilden, afdryp den for vand og hak den groft.

citron
30 min.
Suppen

Blend suppen til en cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.

Hæld suppen op i skåle og top med nødder, croutoner og urter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?