Bland mel, sukker, bagepulver , vaniljesukker og salt sammen evt. i en foodprocessor. Skær smørret i terninger og pisk det i . Pisk i en skål æg og mælk sammen. Hæld det i melblandingen og rør det hele sammen. Saml dejen til en kugle. Læg dejen i køleskabet til næste dag.
Lav fyldet i en blender. Blend figner og valnødder sammen. Tilsæt honning, appelsinsaft og –skal, kanel og nelliker og blend grundigt sammen.
Forvarm ovnen til 200 °
På et meldrysset bord formes dejkuglen til en firkant. Rul den ud til 22 x 46 cm. Skær kanter og ender til og gem dejresterne.
Fordel fyldet midt på dejen på den lange led, i en 5 cm. bred stribe. Fold først den ene og så den anden halvdel af dejen ind over fyldet og pres kanterne godt sammen. Løft forsigtig dejrullen over på bagepladen med sammenføjningerne nedad. Form rullen til en krans og pres omhyggelig enderne sammen.
Ælt dejresterne sammen og rul dem ud. Stik eller skær små figurer eller / blade /blomster ud. Pisk æggehviden og pensl kransen med noget af den. Sær dej figurerne på kransen og pensl dem med resten af æggehviden.
Bag kagen i 40 min. Til den er lysebrun. Sæt bagepladen på en rist og lad kagen køle af.
Kagen skæres i skiver.
Kommentarer og forslag til opskriften