0
Heat Skagenfood lasagne serveret med fennikel og appelsin salat, oliven og snack tomat

Heat Skagenfood lasagne serveret med fennikel og appelsin salat, oliven og snack tomat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at tænde ovnen på 200 grader 20 minutter inden du starter. 

Allergener:
Æg, Mælk, Selleri, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med
lasagnerasp
1 min.
Lasagne:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Fjern låget og den tynde plastfilm, der dækker bakken med lasagne - kasser begge dele. Drys lasagnen med et tyndt lag rasp, og kom et par små klumper smør ovenpå. Bag lasagnen på en bageplade (OBS. den må IKKE stå på en rist!) i den forvarmede ovn i ca. 25-35 min. (kernetemp. 75 grader), til lasagnen er gennembagt, gylden og sprød på toppen.

Har du god tid, kan du alternativt bage den ved 185 grader i ca. 45-50 min. - dette er min foretrukne metode. 

Fennikelappelsinsorte Leccino oliven, uden sten
5 min.
Fennikel salat

Skær skrællen af appelsin ved at skære top og bund og følg kniven langs kødsiden. Skær enten appelsin i filter eller i skiver, alt efter humør og tid. 

Kom i en skål og kom alt den skønne saft der måtte være kommet ved udskæringen. Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie pr kuvert og smag til med salt og peber. 

Skær fennikel ud i tynde skiver med mandolinjern eller en skarp kniv og kom direkte ned i appelsin dressingen og stykkerne. Top af med de sorte oliven. 

cherry- eller blommetomater
15 min.
Skyl tomater

skyl tomaterne og kom i en lille skål til bordet. Du kan evt. halvere dem. 

35 min.
Anretning

Server den skønne lasagne på bordet sammen med den friske fennikel salat og cherry tomater. Velbekomme. 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?