0
Just-heat: Skagenfood frikadeller med skysovs, kartofler og kålsalat med appelsin og persille

Just-heat: Skagenfood frikadeller med skysovs, kartofler og kålsalat med appelsin og persille

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartofler
1 min.
Kartofler:

Skyl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand. Damp dem af, og vend dem med en lille klump smør.

bredbladet persille
2 min.
Persille:

Pluk og skyl persillen, og hak den fint.

appelsin
5 min.
Appelsinfileter:

Skær top og bund af appelsinerne med en lille skarp kniv. Stil dem på et spækbræt, og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at skrællen fjernes. Hold dernæst appelsinerne over en lille skål, skær ind langs de membraner, der adskiller de enkelte dele af frugten, og lad fileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.

appelsinrødt spidskålbredbladet persille
8 min.
Kålsalat:
Kasser de yderste blade af kålen, del den i kvarte, og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, f.eks. på et mandolinjern. Hæld 1/2 spsk. lys eddike pr. pers. på, og vend rundt sammen med lidt salt, sukker og en generøs sjat af din bedste olivenolie. Vend til sidst med appelsinfileter- og saft, og halvdelen af den hakkede persille.
Skagenfood frikadeller
10 min.
Frikadeller:

Lun frikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Alternativt kan de lunes i en 225 grader varm ovn i 4-5 minutter.

skysovs
13 min.
Skysovs:

Skrab sovsen over i en lille gryde med en smule vand i bunden, og kog sovsen igennem i 1 minut. Alternativt kan sovsen varmes op i en mikrobølgeovn.

15 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys resten af den hakkede persille over retten.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?