0
Just Heat: Skinkegryde med timianstegt broccoli, dukkah & ris

Just Heat: Skinkegryde med timianstegt broccoli, dukkah & ris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

skinkegryde
2 min.
Skinkegryde

Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W 

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen. 

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

broccolidukkahtimian
5 min.
Broccoli med dukkah

Del broccoli i mindre stykker. Sauter dem på en varm pande med lidt smør eller god olivenolie, og drys med plukket timian og masser af dukkah.

15 min.
Anretning

Som vist på billedet eller i skåle hver for sig.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
317 kjl/76 kcal
Fedt:
2,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,1 g
Kulhydrat:
4,9 g
heraf sukkerarter:
1,5 g
Kostfibre:
0 g
Protein:
8,9 g
Salt:
0,51 g