0
Team DK Just-heat: Svenske Köttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Team DK Just-heat: Svenske Köttbullar med kartoffelmos, flødesauce, grønne bønner og appelsin-tranebærsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
svenske kjöttbullar med flødesauce
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder:

 

Microbølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000 W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000 W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000 W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs så går det hurtigere og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk: 
Tidsangivelserne er vejledende da output varierer en del fra mikrobølgeovn til microbølgeovn - prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 minutter 
til den er gennemvarm.

melede kartoflermælksmørsalt & peber
2 min.
Mosede kartofler:

Skræl og del kartoflerne i tern af ca 2 x 2 cm. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand i ca. 20-25 minutter. Pres igennem en purépresse eller mios dem og rør med mælk der er kogt op med smør. Smag til med godt med salt og peber.

 

persille
5 min.
Persille:

Pluk bladene af, og kasser stilkene. Skyl persillen grundigt i koldt vand. Knug vandet fra, og hak persillen groft.

 

grønne bønner
10 min.
Bønner:
Nip og skyl bønnerne. Kog bønnerne i 5-7 min. i rigeligt saltet vand. Dræn vandet fra og krydr med salt og peber. 
tørrede tranebærappelsin
15 min.
Appelsin-tranebærslat:

Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem derefter i tern. Vend det rundt med de tørrede tranebær samt lidt finthakket persille.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3910 kjl/934 kcal
Fedt:
28,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,8 g
Kulhydrat:
131 g
heraf sukkerarter:
61,2 g
Kostfibre:
17,2 g
Protein:
32,4 g