0
Kålcarbonara med rigatoni & sprød bacon

Kålcarbonara med rigatoni & sprød bacon

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

 Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgspidskålparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Pasta og grøntsager

Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Skyl pastaen under koldt vand, når den er færdigkogt, og lad den dryppe af.

Hak løget, snit spidskålen fint, og riv parmesanosten fint på et rivejern.

bacon i tern
5 min.
Bacon

Kom baconstykkerne på en pande. Den skal ikke være varm. Sæt panden over middelvarme, og steg baconen sprød. Vend den undervejs. Læg baconstykkerne på et stykke køkkenrulle, og sluk for panden. Du skal bruge panden igen.

Tomater på stilkagurkmesclun, mix salater
10 min.
Salat

Skær tomat og agurk i mundrette stykker, og bland dem med salaten til en lækker grøn salat. Vend evt. lidt olivenolie, salt og peber rundt i salaten.

løgspidskålægparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Carbonaraen

Sæt en elkedel til at koge 1/2 dl vand pr. person, så det er klar til carbonaraen.

Kom løget på panden med baconfedt, og steg det i et par minutter. Tilsæt spidskålen, og lad den stege med i et par minutter.

Kom den kogte bønnepasta i panden sammen med det kogende vand, og vend det sammen med løg og spidskål ved svag varme.

Slå ægget ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Kom æg, parmesan (gem lidt til pynt), salt og peber i panden, og rør det hele godt sammen. Lad retten stege under omrøring i et par minutter, til ægget har "sat" sig, og retten er cremet.

25 min.
Anretning

Fordel pastaretten i dybe tallerkener, top med baconstykker, lidt ekstra parmesan og friskkværnet peber. Spis den grønne salat til.

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Næringsindhold pr. person:

Energi:
523 kcal
Fedt:
23,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,65 g
Kulhydrat:
22,8 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
18,1 g
Protein:
46,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?