Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Steg grisekød i strimler i 1/4 spsk. olie pr. person på en pande ved høj varme i 5-7 min., til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og five spice-krydderiet, kom kødet over i en skål, og vend det i hoisinsauce.
Pil forsigtigt 4 blade af spidskålen, og læg dem til side. Snit resten af spidskålen fint, og skær løg og peberfrugt i tynde strimler.
Varm panden fra før op med 1/2 tsk. olie pr. person, og svits snittet spidskål, løg og peberfrugt på panden i et par min., indtil kålen falder sammen.
Hak halvdelen af korianderen, og rør den sammen med mayonnaise og en lille kvart spsk. eddike pr. person.
Smør midten af hvert kålblad med mayonnaise. Fordel det stegte fyld og five spice grisestrimlerne i kålbladene, og top med friske koriander. Hvis ikke alt fyldet kan være i kålbladene, kan det overskydende fyld serveres on-the-side.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()