0
Kålwraps med laksecakes
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Tip
Du kan undlade at komme koriander og forårsløg i dine laksekager, hvis du har børn, der ikke er til grønne sager i maden.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ASC laks med skindægkorianderforårsløg
1 min.
Laks

Skær skindet fra laksen, og skær derefter laksekødet i mindre stykker. Kom det i en foodprocessor sammen med æg og salt og peber efter smag, og kør det til en ensartet masse. Hak halvdelen af koriander og 1/4 af de forårsløg, du har modtaget, fint, og rør begge dele sammen med laksemassen i en skål. 

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Form 3 laksekager pr. person af fiskefarsen, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilbered laksekagerne i ovnen i ca. 8 min.

Airfryer tip:
Hvis du har en airfryer, kan du tilberede laksekagerne i den. Tænd airfryeren på 180 grader, og tilbered laksekagerne i 6-8 min.

korianderlimecreme fraiche 18%
15 min.
Dressing

Hak resten af koriander fint, og riv limeskallen.

Rør creme fraiche, koriander, revet limeskal og salt og peber efter smag sammen til en dressing.

spidskålrød peberfrugtavokado
30 min.
Anretning

Pil forsigtigt 2 blade pr. person af spidskålen, og snit resten af spidskålen fint. Skær peberfrugt og avokado i tynde strimler, og skær de sidste forårsløg i tynde skiver.

Fordel snittet kål, peberfrugt, avokado, dressing og laksecakes i kålbladene, og top med forårsløg.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
501 kcal
Fedt:
35,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
12,4 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
28,7 g