0

Kalkunschnitzel med artiskokker og kantareller

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skær kartoflerne i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern. Læg kartoffelskiverne i vand til du skal bruge dem. Tør kartoflerne i køkkenrulle lige inden du råsteger dem i smør. Mens kartoflerne steges gør du artiskokkerne klar.

Artiskokker: Det er et stort arbejde at gøre artiskokker klar til at spise, og der er ikke meget kød i dem, men det smager godt.

Bræk de udvendige grønne blade af - det skal give et kraftigt smæld, når de brækker. Bliv ved indtil de lysegrønne blade kommer frem. Skær toppen af lige under midten. Skær bladhængslet af nede ved stilken indtil du ser det lysegrønne frugtkød. Skær stilken af så den er 2 cm lang og skræl den, så de seje fibre forsvinder.

Kom saften fra 1 citron i en gryde med vand og læg artiskokkerne i - ellers bliver de brune. Salt vandet og kog artiskokkerne i ca. 10 min. De skal glide af en kniv, når du stikker i dem. Stil artiskokkerne til afkøling og afdrypning. Når de er afkølet, deler du dem med en kniv og graver med en teske alle fibrene ud. Hvis du gør det rigtigt, ligner bunden af artiskokken en plukket solsikke.

Kalkunbacon: Skær baconen i tynde strimler - det gøres nemmest mens baconen er kold. Rist baconstrimlerne på en pande i lidt rapskimolie til de er sprøde.

Kantareller: Rens kantarellerne og skær dem i ikke for små stykker. Steg dem på en pande i lidt smør - men ikke for længe - der skal stadig være bid i dem (de må ikke blive gennemstegte og ”slatne”). Hæld dem over i en lille skål og gem det smør/saft de har stegt i.

Kom 2 dl fløde i en lille gryde, kom saften fra kantarellerne i og jævn det til en sauce. Kom 1 snapseglas sherry i fløden og smag til med salt og peber. Først til allersidst (lige inden I skal spise) kommer du de let stegte kantareller i.

Kalkunschnitzler: Kalkunschnitzlerne grilles ved høj varme ca. 2½-3 min. på hver side (vend når de skifter farve). Hvis du vil have krydsmønster, skal du dreje kødet 90 grader efter ca. 1½ min. Tiderne varierer alt efter tykkelse og størrelse – hold derfor øje med farveskiftet.

Artiskokker: Læg artiskokkerne på grillen og grill dem sammen med kalkunschnitzlerne - vend dem en enkelt gang.

Ved bordet: Kom kantarellerne og saucen i artiskokkerne og kom det sprøde kalkunbacon ovenpå de grillede kalkunschnitzler. Server med de sprødstegte kartoffelskiver.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften