Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker. Spred dem ud på en bageplade, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil kartoflerne er blevet gyldne og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde over at koge med 2 dl. vand pr. person. Tilsæt grøntsagsbouillon og skyen fra posen med kød.
Skær broccoli og forårsløg i mundrette stykker, og tilsæt dem til bouillonen. Kog dem i ca. 1 min. Tag grøntsagerne op med en hulske, og gem bouillonen til senere.
Hak persillen groft.
Skær kødet i mundrette stykker.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1 strøgen spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. Tilsæt kødet og de kogte grøntsager, og varm op.
Kom persillen i sovsen, og smag til med sennep, salt og peber.
Servér frikassen med de bagte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften