0

Kalvekoteletter med parmesantop og bagt sauté af kartofler, aubergine og tomat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauté: Skrub kartoflerne godt. Skær kartoflerne, aubergine og tomater i ensartede mellemstore tern. Hak hvidløgene fint og vend det hele sammen med 5 spsk. olie, balsamico og sukker. Fordel blandingen jævnt i et ildfast fad og sæt det i en 175 grader varm ovn i 30-45 min. til det hele er mørt, kogt godt ind og er let karamelliseret. Vend gerne rundt i blandingen et par gange undervejs.

Koteletter: Rør smør, rasp, parmesan, finthakket skalotteløg og rosmarin, 4 spsk. olivenolie, peber og lidt salt godt sammen. Dup koteletterne tørre, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill koteletterne 3-4 min. på hver side til de er gyldne. Læg dem i et ildfast fad og fordel parmesantoppingen jævnt ovenpå. Sæt koteletterne under ovngrillen i 3-4 min. til toppingen er gylden - hold godt øje - og server straks.

Server retten med en sprød grøn salat, godt italiensk brød og evt. en tzatziki til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.