0

Karamelliserede æbler

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hæld sukkeret på en lille pande, tilsæt 5 cl vand og varm det op, til det danner en smuk gylden karamel. Stands kogningen ved at tilsætte yderligere 5 cl. vand, rør derefter rundt med en træske, til det igen begynder at koge. Hæld denne sauce i en skål. Skræl æblerne, skær top og bund af og udstik kernehuset. Hvert æble kommes i en lille rammekin som sættes i et ildfast fad. Hvert æble garneres med 10 g smør og overhældes med karamelsaucen. Sæt fadet i en mikrobølgeovn og bag æblerne i ca. 5 min (afhængig af effekten.) Skær brødskiverne i 4 firkanter, drys dem med flormelis, karaméliser dem under den varme grill i ovnen. Lad æblerne blive lunkne. Anbring brødskiverne på et fad, læg de bagte æbler på brødet og hæld saften fra skålene over dem. Kan serveres med vaniljeis eller for sig selv.

Kommentarer og forslag til opskriften