Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl og kog kartoflerne i rigeligt, saltet vand, og køl dem ned (kan med fordel gøres i god tid, evt. dagen før).
Pluk persillen, og skyl den grundigt. Slyng den tør, og hak den fint.
Rør kødet med lidt salt og peber, 1-2 æg og en smule mælk samt 1-2 spsk. rasp.
Form kødet til bøffer, og krydr med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.
Steg på begge sider på en varm pande i rigeligt neutral olie og godt med smør, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Drys med god salt, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Del blomkål i bittesmå buketter, og kog det i en smule godt saltet vand med smør, under låg i 3 min. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere 1 min. under låg.
Del de afkølede, kogte kartofler i 3-4 mm tykke skiver, og steg kartoffelskiverne på en pande i halvt smør, halvt olie, til de er gyldne og sprøde (laver du mad til mere end 2 personer, kan du med fordel stege kartoflerne af 2 omgange eller på 2 pander). Krydr med salt og peber, og drys med halvdelen af den hakkede persille.
Som vist på billedet.
Drys med det sidste hakkede persille, hæld efter smag lidt af det brunede smør fra den stegte karbonade over kartofler, kød, blomkål og ærterne.
Kundekommentarer ()