Selv en klassisk karbonade kan føles som et lille festmåltid, når den får selskab af sprødstegte kartofler, dampet grønt og en klat kold creme fraiche. Her holder vi det hele enkelt og smagfuldt – med brunet smør og persille som hemmelige våben.
Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse og kartofler (kog og køl): 10 min
Karbonader og grøntsager: 25 min
Anretning: 3-5 min
Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
Vask hænder og redskaber efter håndtering af kød og jordede grøntsager.
Kartofler – del 1
Skyl kartofler grundigt.
Kog dem i rigeligt, saltet vand, til de er møre.
Hæld vandet fra, og lad dem køle helt ned (gerne på forhånd eller dagen før).
Persille
Pluk kruspersillen og skyl den grundigt.
Slyng den tør, og hak den fint.
Karbonader
Rør hakket grisekød med lidt salt og peber, 1-2 æg, en smule mælk og 1-2 spsk. rasp.
Form til bøffer, og krydr dem med salt og peber på begge sider.
Vend først i mel, dernæst i sammenpisket æg (eller lidt mælk/fløde), og til sidst i rasp. Tryk raspen godt fast.
Steg på en varm pande i rigeligt smør og neutral olie, til de er sprøde og netop gennemstegte.
Lad dryppe af på fedtsugende papir, og drys med god salt.
Gulerødder & blomkål
Skræl gulerødder, og skær dem i bjælker.
Del blomkål i helt små buketter.
Damp begge dele under låg i lidt saltet vand med smør i ca. 3-4 minutter.
Kartofler – del 2
Skær de afkølede kartofler i ca. 3-4 mm tykke skiver.
Steg dem sprøde og gyldne på en pande i halvt smør og halvt olie.
Krydr med salt og peber.
Drys med halvdelen af den hakkede persille.
Fordel kartofler, grøntsager og karbonader på tallerkener.
Drys med resten af persillen.
Dryp lidt af det brunede smør fra karbonaderne over retten.
Servér med en generøs klat creme fraiche.
Kommentarer og forslag til opskriften