0

Karbonade med blomkål, grønærter & brunet smør

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler del 1:

Skyl og kog kartoflerne i rigeligt, saltet vand, og køl dem ned (kan med fordel gøres i god tid, evt. dagen før).

kruspersille
10 min.
Persille:

Pluk persillen, og skyl den grundigt. Slyng den tør, og hak den fint.

Hakket grisekødrasphvedemelæg
15 min.
Karbonade a la "Wiener"

Rør kødet med lidt salt og peber samt et eller 2 æg og en smule mælk samt en skefuld rasps eller 2. Form kødet til bøffer. Krydr med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg på begge sider på en varm pande i rigeligt neutral olie og godt med smør, til de er gyldne, netop gennemstegte og sprøde. Drys med god salt, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

ærter, frost
20 min.
Ærter:

Kog ærterne i en smule godt saltet vand med smør, under låg i 1 min.

kartoflerkruspersille
25 min.
Kartofler del 2:

Del de afkølede, kogte kartofler i 3-4 mm tykke skiver, og steg kartoffelskiverne på en pande i halvt smør, halvt olie, til de er gyldne og sprøde (laver du mad til mere end 2 personer, kan du med fordel stege kartoflerne af 2 omgange eller på 2 pander). Krydr med salt og peber, og drys med halvdelen af den hakkede persille.

kruspersille
40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top karbonaderne med "Wienerdrengen", og drys med det sidste hakkede persille. Hæld efter smag lidt af det brunede smør fra den stegte karbonade over kartofler, kød og ærterne. 

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?