0
Karrysovs med hvid fisk og blomkålsris

Karrysovs med hvid fisk og blomkålsris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løgknoldselleriæblemadras karryflåede og hakkede tomaterfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Sovs

Hak løg groft, skræl knoldselleri, og skær knoldselleri og halvdelen af æble i store tern. Kom 1/2 spsk. olie i en gryde, der kan tåle, at du blender i den. Varm den op, og svits løg og knoldselleri af i ca. 5 min. Tilsæt karryen, og svits i et minut. Kom så æbletern, v1,5 dl. vand pr. person, hakkede tomater, fløde og salt og peber efter smag op i gryden. Skru ned til svag varme, og lad sovsen simre i 10-15 min., eller indtil knoldsellerien er mør. Tag gryden fra blusset, og blend sovsen sammen med en stavblender. Kom gryden tilbage på blusset. 

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Skær fisken i store tern, og kom dem op i sovsen. Kog sovsen op, og lad fisken tilberede i sovsen i 2-3 min., eller indtil fisken er færdigtilberedt.  

blomkålrød peberfrugtæble
25 min.
Blomkålsris og topping

Skær blomkål i mindre buketter, og kør dem til helt fine, små stykker i en foodprocessor.

Skær peberfrugt og resten af æble til toppingen i små stykker.  

30 min.
Anretning

Spis blomkålsrisene toppet med karrysovsen med fiskestykker, og drys med æble og peberfrugt.  

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?