0
Karrystegte nudler med kylling, æg og grønt

Karrystegte nudler med kylling, æg og grønt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudlerGryde
0 min.
Kog nudlerne

Sæt en gryde over med rigeligt vand og lidt salt. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. De må dog stadig gerne have lidt bid.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlersaltmadras karrysukkerskål
2 min.
Mariner kyllingen

Kom lidt sukker og salt ned til kyllingestrimlerne sammen med halvdelen af karryen. Vend rundt, og lad kødet marinere i 5 min. 

hvidløglimeforårsløgpeanuts
4 min.
Forbered grønt

Pil og hak hvidløget.

Rens og skær forårsløget i tynde skiver.

Skyl grønkålen, og skær den i grove strimler

Hak peanuts, og skær lime i både til serveringen.

pande
7 min.
Steg nudlerne

Slå æg ud i en skål, og pisk det let sammen med en gaffel sammen med lidt salt.

Tjek, at nudlerne er færdige, inden du starter med stegning, og dræn dem i en si.

Kom olie i en stor pande eller wok, og varm den op på højeste blus. Når olien næsten ryger, tilsættes kyllingestrimlerne. Steg i 2 min., mens du rører.

Tilsæt hakket hvidløg, forårsløg, snittet grønkål og det sidste karry, og steg i yderligere 1 minut.

Kom æg i, og rør straks rundt, mens du tilsætter nudler. Steg det hele i 1 minut, og sluk.

15 min.
Anretning

Servér straks de skønne nudler med limebåde og hakket peanuts til.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?