0
Karrysuppe med kuller
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løggulerodæbleknoldselleriporrehvidløgmadras karrygrøntsags bouillonkokosmælk
1 min.
Suppe

Skær gulerod, knoldselleri, porre, æbler og løg i mindre stykker, og hak hvidløget. Smelt 1/4 spsk. smør pr. person i en gryde, og steg grøntsager, æbler og hvidløg i ca. 5 min. Rør 1/4-1/2 tsk. karry pr. person i (alt efter smag). Smag til med salt og peber.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk og 1,5-2 dl vand pr. person. Lad suppen koge i 15 min., eller indtil grøntsagerne er kogt møre.

kikærter i vandolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Kikærter

Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. 

Kom 1 tsk. olivenolie pr. person på en varm pande, og steg kikærterne i 10 min., til de begynder at få farve. Tag kikærterne af panden, og sæt dem til side. 

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk

Kom 1 tsk. olivenolie pr. person mere på den varme pande, og steg fisken i 2-3 min. på hver side. Husk at komme salt og peber på den undervejs. 

30 min.
Suppe

Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til den får en cremet konsistens. Tilføj mere vand, hvis du vil have suppen tyndere. Varm derefter suppen forsigtigt op i gryden igen.

persille
35 min.
Anretning

Hak persillen fint. Drys persille over en tallerkenfuld suppe, og spis den sammen med fisk og kikærter.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
410 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,3 g
Kulhydrat:
24,3 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
18,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?