Skær gulerod, knoldselleri, porre, æbler og løg i mindre stykker, og hak hvidløget. Smelt 1/4 spsk. smør pr. person i en gryde, og steg grøntsager, æbler og hvidløg i ca. 5 min. Rør 1/4-1/2 tsk. karry pr. person i (alt efter smag). Smag til med salt og peber.
Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk og 1,5-2 dl vand pr. person. Lad suppen koge i 15 min., eller indtil grøntsagerne er kogt møre.
Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Kom 1 tsk. olivenolie pr. person på en varm pande, og steg kikærterne i 10 min., til de begynder at få farve. Tag kikærterne af panden, og sæt dem til side.
Kom 1 tsk. olivenolie pr. person mere på den varme pande, og steg fisken i 2-3 min. på hver side. Husk at komme salt og peber på den undervejs.
Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til den får en cremet konsistens. Tilføj mere vand, hvis du vil have suppen tyndere. Varm derefter suppen forsigtigt op i gryden igen.
Hak persillen fint. Drys persille over en tallerkenfuld suppe, og spis den sammen med fisk og kikærter.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()