0
Karrysuppe med kuller
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
løggulerodæbleknoldselleriporrehvidløgmadras karrygrøntsags bouillonkokosmælk
1 min.
Suppe

Skær gulerod, knoldselleri, porre, æbler og løg i mindre stykker, og hak hvidløget. Smelt 1/4 spsk. smør pr. person i en gryde, og steg grøntsager, æbler og hvidløg i ca. 5 min. Rør 1/4-1/2 tsk. karry pr. person i (alt efter smag). Smag til med salt og peber.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk og 1,5-2 dl vand pr. person. Lad suppen koge i 15 min., eller indtil grøntsagerne er kogt møre.

kikærter i vandolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Kikærter

Kom kikærterne op i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. 

Kom 1 tsk. olivenolie pr. person på en varm pande, og steg kikærterne i 10 min., til de begynder at få farve. Tag kikærterne af panden, og sæt dem til side. 

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk

Kom 1 tsk. olivenolie pr. person mere på den varme pande, og steg fisken i 2-3 min. på hver side. Husk at komme salt og peber på den undervejs. 

30 min.
Suppe

Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til den får en cremet konsistens. Tilføj mere vand, hvis du vil have suppen tyndere. Varm derefter suppen forsigtigt op i gryden igen.

persille
35 min.
Anretning

Hak persillen fint. Drys persille over en tallerkenfuld suppe, og spis den sammen med fisk og kikærter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
410 kcal
Fedt:
24,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,3 g
Kulhydrat:
24,3 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
18,8 g