0
Karrysuppe med stegt torsk og kikærter

Karrysuppe med stegt torsk og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

1 min.
Grøntsager

Sæt godt 1/4 liter vand pr. person over at koge til suppen.

Skær løg, gulerod, æble, pastinak og porre i mindre stykker, og hak hvidløget.

løgstor gulerodæblepastinakporrehvidløggrøntsagsbouillonkokosmælkmadras karry
10 min.
Suppe

Smelt 1/4 spsk. smør pr. person i en gryde, og steg grøntsager og hvidløg i ca. 5 min., når smørret bruser op. Rør karry, salt og peber i.

Kom bouillonpulver og 1/4 liter kogende vand pr. person i gryden, og lad suppen koge i 10 min.

Blend suppen med en stavblender. Rør kokosmælk i til sidst, og smag til med salt og peber.

kikærter
15 min.
Kikærter

Dræn og skyl kikærterne og lad dem dryppe af. Kom 1/2 spsk. olivenolie pr. person på en varm pande, og steg kikærterne i 10 min., til de begynder at få farve.

Tag kikærterne af panden, og sæt dem til side.

torskefilet uden skind
25 min.
Fisk

Kom endnu 1/2 spsk. olivenolie pr. person på den varme pande, og steg fisken i 2-3 min. på hver side til fisken er gennemstegt. Husk at komme salt og peber på den undervejs.

persille
30 min.
Anretning

Varm forsigtigt suppen op i gryden, og smag til med salt og peber.

Hak persillen, og hæld suppen i skåle.

Top med fisk, kikærter og persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
524 kcal
Fedt:
29,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,4 g
Kulhydrat:
27,7 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
31,8 g