0

Kartoffelgratin med persillerod og æbler

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rens kartoflerne, men lad skrællen blive på. Rens persillerødderne. Skær kartofler og persillerødder i tern. Del æblerne i både og læg dem i koldt vand så de ikke tager farve. Smør et ovnfast fad med smør. Tør grøntsagerne. Fordel halvdelen af kartofler og persillerod mellem hinanden i fadet. Drys med salt og peber. Læg ca. 1/3 af æblerne i et lag ovenpå. Fordel resten af rodfrugterne, og drys med salt og peber igen. Læg resten af æblebådene i et tæt lag ovenpå og hæld piskefløde fordelt over hele fadet. Drys med peber og fordel lidt smør i klatter ovenpå. Sæt fadet i ovnen ved 200 ° ca. 50 min. Overfladen skal være gylden.

Kommentarer og forslag til opskriften