0

Kartoffel/porresuppe

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, snit dem i ringe og rens dem godt. Pil og hak løg og hvidløg. Varm smørret op i en gryde og kom alle grøntsagerne heri. Sauter dem 3-5 min. uden de tager farve og hæld fonden over. Læg låg på og lad det simre til grøntsagerne er helt møre – ca. 20 min. Rist imens baconternene sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Blend suppen meget fint og kom piskefløden ved. Sæt igen gryden over blusset og varm forsigtigt op uden det koger. Portionsserver suppen i dybe tallerkener, drys med bacon og purløg og server med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften