0
Kartoffelporresuppe med persillepesto og brød

Kartoffelporresuppe med persillepesto og brød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerporrehvidløgfløde 38% (piskefløde)Bouillon
1 min.
Suppe

Sæt en gryde med 4 dl. vand pr. person over at koge.

Flæk porren, skræl kartoflerne, og skyl begge dele grundigt. Pil hvidløget, og skær det og porre og kartofler i grove stykker. Kom det hele i gryden med vand, tilsæt bouillon, og lad det koge, indtil kartoflerne er helt møre. Blend suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender, og tilsæt fløden.

Smag til med salt.

persillepinjekernerkrystal karl
10 min.
Pesto

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og dup den evt. tør med et viskestykke, så så meget væde som muligt fjernes. 

Blend, mort eller finthak persille, pinjekerner og ost sammen med 1 tsk. eddike og 2 spsk. olie pr. person. Smages til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, anret pesto henover, og spis brød til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?