0

Kartofler med rucolapesto, forårsløg samt agurk og æble i tern

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand og lad dem køle lidt af. Kom rucola, nødder, parmesan, hvidløg, salt, peber og en sjat olie i en blender. Blend det til en ensartet, men let grov masse – tilsæt olie undervejs til konsistensen er cremet. Snit forårsløgene i tynde skiver. Skræl agurken, halver den og skrab kernerne ud. Halver æblet og fjern kernehus og stilk. Skær både agurke- og æblekødet i fine små tern. Vend alle komponenterne sammen og smag til. Server salaten til alle typer af kød- og fiskeretter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.