0
Kikærtesuppe med kartofler, savoykål, oliven og aioli

Kikærtesuppe med kartofler, savoykål, oliven og aioli

Fremgangsmåde

First thing's first!
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem
Fremgangsmåde

Suppe

  • Pil og skær hvidløg og kartofler groft
  • Steg hvidløg og kartofler i lidt olie i en dyb pande og tilsæt chili, korianderfrø, laurbær, salt og peber. Steg i ca. 5 minutter på middel varme
  • Tilsæt drænede kikærter (gem lagen) og steg videre et par minutter
  • Tilsæt vand og væde fra kikærterne og kog under låg i ca. 15-20 minutter på lav varme - husk at røre rundt en gang i mellem. Hvis retten virker for tør, så giv en sjat vand ekstra!

Kål

  • Del kålen op i kvarte og steg gyldne på en pande i lidt olie. Hvis kålhovedet er meget stor, så del det en ekstra gang

Aioli

  • Knus hvidløg ud i mayonnaisen og rør godt rundt. 
Anretning

Anret kikærtesuppe direkte i en skål med et stykke kål, oliven, et stænk olivenolie og en klat aioli i. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chipotle er en jalapeno-chili, der er tørret og røget. Chipotle er en relativt mild chili, der gør den velegnet til mange forskellige retter. Brug den i gryderetter, dressing, mayo eller lav en lækker chilisauce baseret på chipotle. Den røgede smag giver en ekstra dybde, og gør chilien velegnet til gryderetter. Den er også lækker i mayonaise eller marinade, hvis retten lige skal have en pift af chili og røg. Chipotle er især populær i det mexikanske køkken

Bonusinfo

Ancho chili er en mild mexicansk chili, der er har en let sød røget smag.
Ancho chili kommer fra poblano chilien. Når denne chili tørres bliver den kaldt for ancho. Da chilifrugterne får lov til at modnes på planten, når de at udvikle en sødme, der også kan smages i det færdige produkt. Noterne af røg bliver tilføjet under tørringsprocessen.