Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hæld kikærter i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af.
Kom kikærter, 1 knsp. bagepulver pr. person, loppefrøskaller, æg, og et nip salt pr. person i en blender, og blend det hele til en ensartet masse.
Varm et vaffeljern godt op. Smør det med olie, og kom 1⁄4 af dejen i, hvis du laver til 4 personer. (Laver du til 2 personer, kommer du halvdelen af dejen i). Steg vaflen i 3-4 minutter, eller indtil den er gylden. Fortsæt på samme måde med de andre vafler.
Skær tomater i skiver. Smør en vaffel med pesto, kom tomatskiver og skinke derpå, og drys med salt, peber og evt. basilikum. Spis vaflen sammen med gnavegrønt.
Vaflerne kan (uden topping) opbevares på køl i 3-4 dage, og de kan fryses.
Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()