0
Kinesisk Gong Bao Chicken
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

ADVARSEL!

Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk, og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn end de fleste vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først, og justér så - efter behag og hårdførhed. 

Allergener:
Soya, Nødder, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Kogte ris:

Riv blomkål på den grove side af et rivejern, eller hak det helt fint til "ris-størrelse". Du kan enten spise blomkålsrisene kolde, eller riste dem på en pande med lidt olie i 2-3 min. 

tamari soya saucekyllingebryst uden skindGong Bao krydderihvidløgingefærforårsløgpeanuts
2 min.
Gong Bao

Rør tamari sammen med samme mængde lys eddike.

Skær kyllingebryst ud i tern på 1 x 1 cm.

Vend kyllingekødet med tamariblandingen, og lad det marinere, til det skal bruges.

Åbn posen med krydderier, og kom dem i en skål. Sortér de hele chilipebre fra, og skær eller klip dem i 3-4 stykker. Fjern evt. alle kerner, og kassér dem. Knus de tilbageværende sechuanpeberkorn fra krydderiblandingen let i en morter.

ADVARSEL! Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn, end mange vil kunne kapere! Prøv dig frem med 0,5-1 chili og 4-5 peberkorn pr. person først, og justér så efter behag og hårdførhed.

Hak peanuts groft.

Pil og skær hvidløg i skiver.

Skræl og riv ingefær fint.

Soigner forårsløg. Skær den hvide del i 1 cm brede stykker, og snit den grønne del fint, gerne i meget tynde skrå skiver.

Gør en wok klar, og varm den op med 1/2 spsk. neutral olie pr. person.

Kom chilipeber på (pas på, de er stærke, prøv dig frem med 0,5-1 chili pr. person), og rist igennem i 1-2 min. ved jævn varme.

Kom sechuanpeber på (pas på, de er stærke, prøv dig frem med, hvad der svarer til 4-5 peberkorn pr. person først) sammen med hvidløg og ingefær, og rist igennem i 1 minut. 

Kom kylling og marinade på, og rist igennem i 2-3 min.

Kom den hvide del af forårsløgene på.

Kom halvdelen af de hakkede peanuts på, og smag til med salt samt evt. en lille smule flydende honning.

forårsløgpeanuts
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet med de blomkålsris ved siden af. Drys med de sidste peanuts og den grønne del af forårsløgene.

Bonusinfo

Gong Bao indeholder 50/50 af Sechuan peber og hele bird eye chili

Sechuan peber er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af ​​de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice. Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden. Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.

Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?