0
Kinesisk Gong Bao Chicken
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Blomkålsris

Riv blomkål på den grove side af et rivejern, eller hak det helt fint til "ris-størrelse".

2 min.
Ordn chili

Åbn posen med krydderier, og kom dem i en skål. Sortér de hele chilipebre fra, og skær eller klip dem i 3-4 stykker. Fjern evt. alle kerner, og kassér dem. Hak eller stød derefter chili så fint du kan.

Knus de tilbageværende sechuanpeberkorn fra krydderiblandingen let i en morter

tamari soya saucekyllingebryst uden skindGong Bao krydderihvidløgingefærforårsløgpeanuts
5 min.
Kylling

Rør tamari soya sammen med samme mængde lys eddike.

Skær kyllingebryst ud i tern på 1 x 1 cm.

Vend kyllingekødet med tamariblandingen, og lad det marinere, til det skal bruges.

Hak peanuts groft.

Pil og skær hvidløg i skiver.

Skræl og riv ingefær fint.

Soigner forårsløg. Skær den hvide del i 1 cm brede stykker, og snit den grønne del fint, gerne i meget tynde skrå skiver.

Gør en wok klar, og varm den op med 1/2 spsk. neutral olie pr. person.

Kom chilipeber på (pas på, prøv dig frem med 0,5-1 chili pr. person), og rist igennem i 1-2 min. ved jævn varme. (Pas på - de er stærke, så er du følsom, bruges lidt mindre).

Kom sechuanpeber på (pas på, prøv dig frem med, hvad der svarer til 4-5 peberkorn pr. person først) sammen med hvidløg og ingefær, og rist igennem i 1 minut. 

ADVARSEL! Gong Bao krydderi-blandingen er MEGET stærk og indeholder langt flere hele chili og sechuan peberkorn, end mange vil kunne kapere! 

Kom kylling og marinade på, og rist igennem i 2-3 min.

Kom derefter blomkålsris på panden til kyllingen, og rist i 2 minutter. 

Kom den hvide del af forårsløgene på.

Kom de hakkede peanuts på (gem lidt til pynt), og smag til med salt.

forårsløgpeanuts
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste peanuts og den grønne del af forårsløgene.

Bonusinfo

Gong Bao indeholder 50/50 af Sechuan peber og hele bird eye chili

Sechuan peber er ikke i familie med almindelig peber. Det passer godt til fjerkræ og kødretter, og er en af ​​de vigtigste ingredienser i kinesisk five spice. Sechuan peber har en unik aroma og smag, der ikke stærk eller skarp som sort eller hvid peber. I stedet har den toner af citrus og skaber en kortvarig prikkende følelsesløshed i munden. Sechuan peber blev engang brugt som en erstatning, da peber blev dyrt som guld. Sechuan peber blev tidligere betragtet som mad der var egnet til guder i Kina.

Bird's Eye chili er normalt omkring 2 cm lange og en af de stærkeste i capsicum familien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
411 kcal
Fedt:
22,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
10,5 g
heraf sukkerarter:
4,4 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
38,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?