0

Kinesiske kødboller med Four-Joy, sesam og glasnudler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kinesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

glas nudler
1 min.
Nudler

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. 

sesamfrø
5 min.
Sesam

Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at poppe, og er gyldne. Knus dem let med lidt salt i en morter

Hakket grisekødfour-joy krydderimixingefærtamari soya sauceristet sesamoliesesamfrø
9 min.
Four-Joy

Rør kødet sejt med lidt salt.

Rør farsen med en lille smule af krydderimixet og halvdelen af ingefæren, der er fintrevet, og tilsæt evt. 0,5 æg pr. pers., du laver mad til. 

Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold (3-5 pr. pers.), og steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne og sprøde.

Kom lidt af krydderimixet (pas på det er ret markant i smagen, så smag dig frem!) på panden med kødbollerne sammen med det sidste fintrevede ingefær og soya sauce samt lidt vand (ca. dobbelt mængde som der er soya. 

Smag saucen til med salt, sukker og sesamolie. Vend med de ristede sesamfrø.

gulerødder
30 min.
Gulerødder

Skræl gulerødderne, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern (eller riv dem på den grove side af et rivejern).

Kom dem i en skål, massér lidt fint salt i, og vend med lidt lys eddike og god olivenolie. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber