0
Fryed rice
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Kinesisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I Kina har man spist ris i tusindvis af år, og en af de mest populære retter, der stammer fra Kina, er egg fried rice eller æg stegt ris på dansk. Historien om denne skønne ret går tilbage til gamle tider, hvor ris var en fundamental del af kostplanen for mange kinesere.

Det siges, at egg fried rice blev til af nødvendighed og opfindsomhed. Folk brugte rester af kogt ris og æg, som var let tilgængelige ingredienser, og stegte dem sammen i en wok med forskellige krydderier og grøntsager. Denne enkle, men velsmagende ret, blev hurtigt populær, både som en måde at udnytte rester på og som en hurtig, nærende måltid.

I dag er egg fried rice blevet en favorit over hele verden og er blevet tilpasset med forskellige variationer afhængigt af kulturelle præferencer og tilgængelige ingredienser.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten

jasminris
Ris

HUSK at koge risene dagen FØR! 

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

Kom de kogte ris i en lufttæt beholder, og sæt på køl.

NB. får du ikke kogt risene dagen før, kan de sagtens laves på samme dag - de bliver bare bedre, hvis du husker det! 

ægjasminrisforårsløgskalotteløghvidløgtamari soya sauceristet sesamolieFried rice krydderiblanding
1 min.
Egg fryed rice

Hak forårsløg, skalotteløg og hvidløg fint (gem de grønne toppe til sidst). 

Pisk æggene let sammen i en skål.

Varm en wok eller stor stegepande op på middel varme, og tilsæt en smule neutral olie.

Tilsæt æggene, og steg, mens du rører i dem, indtil de er let stegte. Tag æggene op af wokken, og sæt dem til side i en lille skål.

Tilsæt lidt mere olie til wokken, og steg den hvide del af forårsløg, skalotteløgene og hvidløget, indtil de er bløde og duftende.

Tilsæt de kogte ris, og steg ved hård varme, mens du rører godt sammen med en ske samtidigt med, at du svinger det rundt i wokken. Fortsæt et par minutter, til risene er fluffy, og ikke klistrer sammen. 

Tilsæt tamari soya sauce, ristet sesamolie og fried rice krydderiblanding (prøv dig frem, den er ret stærk), og rist igennem i yderligere et par minutter, mens du hele tiden vender rundt.

Tilsæt de stegte æg til retten, og vend sammen, indtil æggene er jævnt fordelt.

forårsløg
20 min.
Anretning

Som vist drysset med de grønne forårsløgstoppe.

Bonusinfo

Fried rice krydderiblanding indeholder: 75% hvid peber, 25% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?