0
Klassisk kylling i karry med brune ris og syrlig gulerodssalat

Klassisk kylling i karry med brune ris og syrlig gulerodssalat

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Brune ris

kyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

kyllingebryst uden skindurtebouillon
4 min.
Kogning af kylling

Varm en gryde op med 2 dl. vand pr. person, og tilsæt bouillonpulveret. 

Når vandet koger, skrues ned for varmen, så vandet knap bobler. Kom kyllingekødet i, og lad det simre i 10 min.

gulerodløgæblermadras karry
8 min.
Kylling i karry

Imens ris og kylling tilberedes, kan grøntsagerne gøres klar.  

Pil løg, og skræl gulerod. 

Løg, gulerod og æble skal rives på rivejern på den grove kniv. Halvdelen af guleroden og æblet skal bruges til salat, så riv løget som det sidste.  

Tag kyllingen op af bouillonen, og lad den hvile på en tallerken. Bouillonen skal gemmes til karrysaucen.

Varm en ny kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Kom 1 tsk. olie pr. person i, halvdelen af gulerod og æble og al løget. Steg det i 2 min. under omrøring med et piskeris. Kom karrypulveret og 1/2 spsk. mel pr. person i, og steg videre i 1 min. under grundig omrøring, så melet bliver opløst så meget som muligt. 

Kom bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al bouillonen er brugt op. 

Hvis du ønsker en tyk sovs, kan du med fordel blende den med stavblender.

Smag til med salt og peber. 

æblergulerodspidskål
25 min.
Syrlig gulerodssalat

Soignér spidskålen, og kassér evt. de yderste blade. Del kålen i kvarte, og snit den, så fint du kan.

Vend gulerod, æble og spidskål i eddike, salt og 1 tsk. olie pr. person. 

35 min.
Anretning

Skær kyllingekødet i store tern på ca. 2x2 cm. Vend ternene i karrysovsen, og servér med brune ris og et godt skud råkostsalat til. 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2548 kjl/609 kcal
Fedt:
20 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
65 g
heraf sukkerarter:
24 g
Kostfibre:
13 g
Protein:
34 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?